середу, 19 грудня 2018 р.

ІДЕ ПО ЗЕМЛІ СВЯТИЙ МИКОЛАЙ...


        День Святого Миколая – це одне з найбажаніших свят для дітей, яке вони чекають з нетерпінням і весь рік готуються до нього. Вважається, в цей день Святий Миколай спускається з небес і урочисто крокує по землі, а вся нечисть перед його появою розсипається в різні боки, всі духи темряви йшли в ніч на 19 грудня, поступаючись місцем світлу, добру і веселощам...
         Чи замислювались ви коли-небудь, хто ж насправді цей білобородий дідусь, який так щедро обдаровує нас з року в рік?
          Всі ми ще з дитинства пам'ятаємо історію про святого, який щороку ховає у нас під подушкою трішки радості та щастя. Однак мало хто знає, що ця особистість, на відміну від деяких християнських святих, була цілком реальною!
          Миколай народився у багатій сім'ї, та виріс дуже чуйною і доброю людиною. Батьки його померли рано і, хоч у нього всього було вдосталь, він відчував нестачу батьківської ласки. Хлопчина часто втікав з дому до своїх бідних друзів. Був серед них такий собі Петрусь. Батько його був дуже старим, мама тяжко хворіла, а хлопчик навіть взуття не мав. Миколай вирішив допомогти: набрав у коморі їжі, знайшов трохи одягу і поніс до будинку Петруся. Зранку родина знайшла подарунки і дуже зраділа, та не знала кому дякувати. Після цього Святий Миколай почав таємно робити добрі діла, допомагав знедоленим, роздавав бідним всі свої гроші, залишаючи   собі тільки скромну суму для життя.
           До речі, якщо ви не знали, одночасно з вшануванням Святого Миколая люди всього світу відзначають Міжнародний день допомоги бідним в пам'ять про милосердя нашого білобородого героя та його добрі діла! 
           Отже, маємо над чим подумати. Адже є люди, яким пощастило у житті набагато менше, ніж нам… Вони потребують нашої любові та допомоги!!!

Немає коментарів:

Дописати коментар